ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ: 2111833835

Το ζώδιο του Καρκίνου

Προβλέψεις ζωδίων… αλά Μυτιληνιά: Καρκίνος

Ζώδιο του μήνα – Καρκίνος

Η γιαγιά του Μαριγώ που σι ούλα μέσα είνι, τ’ χουριού του χλιάρ σα να λέμι, ούλα τα μπασιαρντίζ τσι μι ούλα ανικατεύγιτι. Ξιματιάζ, ξιδιαλύν όνειρα τσι τώρα τιλιφταία διαβάζ τα άστρα, φτα που είνι απού κάτου απ του Μυτιληνιό τουν ουρανό. Λέειγ τα μιλούμινα τσι τα ξούρια σας μαζί. Αφκριστούτι την του λοιπόν.

Τώρα μάλιστα! Σ πιάσαμι σ παράδις μας! 

Καμουνόστι τάχα μ’ – τάχα μ’ πους είστι ιβέσθητα άτουμα ντε τσι καλά, ίσα – ίσα για να μπουρούτι να δικιουλουγήσιτι ντ γρίνια σας. Ντιγνιντίζ όποιους έρτ κουντά σας. Ούλα δ’κά σας τα θέλιτι.

Κοιτάζιτι τίλιγια θα βρούτι τρόπου να λ’πουτζώσιτι τουν άλλουν για να τουν τραβούτι μι του στσοινί. 

Απ’ εύτου του πλιβρό να τσοιμούστι. Μόνου ένας Παρθένους θα μπόργι να σας αγαντάρ που τουν αρέσιν οι τυρρανίδις. Κατά τ’ άλλα θέλιτι να κάνιτι πουλά μουρά για να έχιτι μιγάλ φαμίλια. Τυχιρός φτος που θα σας παντριφτεί. Θα βρει δλειά… 

Τα άστρα λεν πους φέτους θα κρατήστι ό,τ είνι καλό τσι ό,τ δε θέλιτι θα του πιτάξτι σ’ν άκριγια. 

Είνι πουλλοί που θα χαρούν άμα σ διώξιτι απού κουντά σας. Πιριμένιν πως τσι τί για να γλυτώσιν απί σ παραξινιές σας.

Εύτις οι γι ανασφάλιις που έχιτι σας κάνιν να πουρπατούτι τσι να λουγιάζιτι ένα γύρου για να δούτι άμα σας λουγιάζ η κόσμους. Θέλιτι να προυκαλούτι του κοινό αίσθημα.

Πιρηφανιβγόστι πους κάνιτι καλό κριβάτ’! Ε! άμα είνι έδγις … χαλάλ’!

Όσ’ απί σας ξέριτι να κμανταρίζιτι τα οικουνουμικά σας θα πάτι καλά. Μάιου τσι Νουέμβριου προυσουχή στ αλισβιρίσια μή κάνιτι κουτουράδις γιατί θ’ απουμείνιτι πανί μι πανί. Αλλά…ξέριτι σεις ούλου τσι θα βρόύτι κανέ ζαβαλή να πληρών. Δεν αλλάζιτι όσου χουρνώ τσι να γένιτι . Μόνου σα βγάλ η κούκους τσέρατα τσι γι αχιλώνα γένια τότι θ αλλάξτι χαρακτήρα.

Του δώρου που τιριάζ’ στ’ προυσουπικότητά σας είνι μια τσαντούδα που θα γράφτ : 

” Απ’ ν Αγιάσου τσι απ του Πλουμάρ μήτι γ’ναίκα μήτι μλάρ”

Άνιφ παριξήσιους δηλαδή! Μιταξύ μας τώρα!

Το κείμενο επιμελήθηκε η Στέλλα Καρνά σε μια ιδέα του Παναγιώτη Λαμπρίδη. Μπορείτε να διαβάσετε και τις υπόλοιπες σπαρταριστές ιστορίες της στην σελίδα της ΤΟΥ ΞΑΚΟΥΣΤΟ ΜΑΚΡΥ ΣΟΥΚΑΤΣ https://www.facebook.com/KarnaStella

Δείτε κι άλλα προϊόντα στο e-shop μας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.